Hoe kun je er zelf voor zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je nieuwe meubel?

Wanneer uw meubel geleverd wordt door HAL52, krijgt u er een hygrometer bij cadeau. Hiermee kunt u de luchtvochtigheid van uw woning meten. Deze is niet alleen van belang voor het meubel maar bijvoorbeeld ook voor uw houten vloer of instrumenten.

Luchtvochtigheid

Wanneer de luchtvochtigheid op peil is zal de hygrometer een percentage van rond de 55% aangeven bij een temperatuur van 20-21 graden. Is dit niet het geval, dan is het tijd om actie te ondernemen! Schiet het percentage van de luchtvochtigheid onder de 50%, dan wil dit zeggen dat het te droog is in huis. Er zijn een aantal simpele manieren om de luchtvochtigheid weer op peil te brengen.

Te droog

  1. Hang (net als oma vroeger), bakjes met water aan de radiatoren. Hierdoor zal het water verwarmen en dus verdampen. Doe dit net zo lang totdat het percentage weer tussen de 50-65 procent komt te liggen.
  2. Haal een luchtbevochtiger in huis. Deze kan ook van belang zijn voor uw gezondheid. Denk hierbij aan luchtbevochtigers die stofdeeltjes en andere onaangename bacteriën uit de lucht zuiveren. Heb je last van hooikoorts? Ook dan is een luchtbevochtiger ideaal  in huis.

 

 Te vochtig

Schiet je percentage van de luchtvochtigheid omhoog? Ook dan is het tijd om actie te ondernemen.

  1. De gemakkelijkste methode is om gewoon een raam of de deur open te zetten. Hierdoor kan de vochtige lucht makkelijk de ruimte verlaten.
  2. Ook airconditioning kan een oplossing zijn. Deze zijn er tegenwoordig  in alle soorten en maten en hiermee kunt u de luchtvochtigheid gemakkelijk op peil houden.
  3. Ook planten kunnen een bijdrage leveren aan de luchtvochtigheid in huis. Ze geven niet alleen extra uitstraling aan het interieur, maar halen ook vocht uit de lucht. Let er wel op dat niet alle planten geschikt zijn om een luchtvochtigheidpercentage op peil te houden. 

Natuurproduct

Hout is en blijft een natuurproduct. Met bovenstaande tips verkleint u de kans dat het hout gaat krimpen of scheuren.